PHD en Tecno-antropologia i Director adjunt de i2CAT

Com a director adjunt de la Fundació i2cat i director de recerca de Citilab a Catalunya, centra el seu interès en la recerca de l’alta tecnologia com a epistemologia post-científica i en la tecnoantropologia social d’alta tecnologia.

PhD en Tecnoantropologia Cultural per la Universitat de Barcelona, ​​especialitzat en cultures tecnològiques. Del 1990 al 1993, va realitzar un projecte etnogràfic a la Universitat Carnegie Mellon sobre la cultura del disseny, basat en la tecnologia informàtica. Allà va prendre contacte amb Internet Society i de retorn a Espanya va crear CANET, el primer centre de recerca a Internet de la Universitat Politècnica de Catalunya, fundant posteriorment el projecte i2cat i la mateixa fundació. Dins de la Fundació, ha desenvolupat diversos projectes europeus centrats en la convergència entre Internet i l’audiovisual i la cultura. Interessat per la connexió entre la tecnologia i la ciutadania, des del 1995 va desenvolupar alguns projectes de disseny i va llançar les primeres xarxes ciutadanes a Espanya i Europa (BCNet, Ravalnet,…) culminant-les amb l’organització de la Xarxa de ciutadans del Primer Congrés Mundial (Barcelona 2000). El 2007 va llançar el Citilab, el primer laboratori ciutadà europeu.

Actualment, la seva línia d’investigació se centra en el disseny i implementació de laboratoris vius, noves estructures d’innovació obertes a tota la ciutadania.

 

Contacta amb Artur Serra
Ponents TEDxIgualada – Edició Versions (2021)
TEDxIgualada

Inscriu-te per estar al dia de les activitats de TEDxIgualada, venda entrades i més. Només informació rellevant.

T'hi has inscrit correctament. Fins aviat!