Director de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i professor d’investigació a l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE) del CSIC.

Llicenciat i doctor en Física per la Universitat de Barcelona, va realitzar una estada postdoctoral a la Villanova University (EUA) amb una beca Fulbright. És expert en la recerca sobre els exoplanetes. Ha estat president de la Divisió d’Estrelles i Física Estel·lar de la Unió Astronòmica Internacional. Ha publicat més de 230 articles de recerca en revistes internacionals, incloses Nature i Science. Ha estat membre del Grup de Treball d’Astronomia de l’Agència Espacial Europea, president de la Divisió G de la Unió Astronòmica Internacional sobre Física Estel·lar i assessor del Ministeri de Ciència i Innovació espanyol.

La seva feina se centra principalment en el descobriment i la caracterització d’exoplanetes. Lidera projectes d’instrumentació a la Terra i a l’espai per descobrir nous planetes similars al nostre i buscar-hi vida en el futur. Té responsabilitats d’alt nivell en diverses missions espacials i instruments astronòmics, com ara CARMENES, del qual és l’investigador principal, i en les missions espacials CHEOPS, PLATO i ARIEL, de l’Agència Espacial Europea. També coordina el desenvolupament de projectes de nanosatèl·lits com a part del seu paper com a director de l’IEEC. Participa activament en nombroses activitats de divulgació científica.

 

Contacta amb Ignasi Ribas
Ponents TEDxIgualada – Edició Versions (2021)
TEDxIgualada

Inscriu-te per estar al dia de les activitats de TEDxIgualada, venda entrades i més. Només informació rellevant.

T'hi has inscrit correctament. Fins aviat!