Escriptor

Nascut a Londres el 30 de desembre de1958. Als 18 anys entra en contacte amb catalans residents a la capital del Regne Unit  i, l’any 1978, comença a aprendre el català de manera autodidacta. El 1984 s’instal·la a Barcelona i l’any 1996 publica Fora de lloc, la seva primera novel·la en català.

Des de llavors  ha publicat 12 llibres de ficció i no ficció (dos premis) publicats en català, i tres en anglès (dues novel·les i un recull d’articles). Una novel·la ha estat traduïda al castellà i una altra al català. Una versió en anglès revisada i definitiva d’una novel·la que va sortir en la seva versió catalana l’any 2001, acaba de sortir en anglès sota el títol ‘If Only’ (2021).

També ha fet diverses feines: escombraire de jardins, conductor d’autobús, repartidor de fulletons, etc., a més de traductor, guionista i presentador de televisió, persona de veu en off, corrector de guions de televisió i columnista. Actualment viu entre Barcelona i Banyoles.

El 1999 guanyà el Premi Andròmina de narrativa amb l’obra Ella ve quan vol. L’any 2000 publica el llibre de viatges CAT. Un anglès viatja per Catalunya per veure si existeix, on l’autor explica la seva visió sobre Catalunya i els catalans a partir d’un viatge de trenta dies pel Principat. Amb la novel·la Privilegiat obté, el 2001, el Premi Columna.

Forma part del col·lectiu Germans Miranda. És col·laborador habitual de mitjans com El Punt AvuiCatalonia Today i The Weekly Mag emès a 47 televisions locals i internet per La Xarxa de Comunicacions.

 

Contacta amb Matthew Tree
Ponents TEDxIgualada – Edició Refraccions (2022)
TEDxIgualada

Inscriu-te per estar al dia de les activitats de TEDxIgualada, venda entrades i més. Només informació rellevant.

T'hi has inscrit correctament. Fins aviat!