TEDxIgualada prepara la 3a edició consecutiva amb “Sentits”

juny 9, 2023

La tercera edició tindrà lloc el proper dissabte 21 d’octubre al Teatre Ateneu d’Igualada

La paraula sentits té moltes connotacions i significats. Per una banda, correspon a la funció psicofisiològica per la qual l’ésser humà i els animals reben informacions externes o internes, mitjançant un òrgan especialitzat; també respon a l’orientació; a la pròpia significació de les paraules; però també és la facultat de les persones de discernir raonablement les coses, entre altres significats que té el mot. Amb aquests objectius, arriba la tercera edició consecutiva del TEDxIgualada, un esdeveniment mundial en clau local, que voldrà sacsejar més consciències que mai. 

En aquest sentit, aquesta nova edició consecutiva portarà com a títol <Sentits>. De fet, des de l’organització del TEDxIgualada exposen que “Amb Sentits volem que el públic hi posi tota l’atenció possible. És el TED més visceral i reflexiu de tots. Hem escollit aquest nom perquè els sentits no només són experiències sensorials sobre la nostra existència en el món que compartim; sinó que també fan referència a molts altres conceptes com el sentit moral, el comú, el de direcció o el propòsit de les coses”. 

En aquesta línia, el TEDxIgualada 2023 comptarà amb les TEDxtalks de la igualadina i llicenciada en belles arts, Raquel Riba Rossy, que ha donat vida a la il·lustració Lola Vendetta; a la nanotecnòloga  i investigadora del CERPIE de la UPC, Asun Galera; de l’enginyera Montserrat Guàrdia, especialitzada en blockchain i intel·ligència artificial; de Julia de León, investigadora de l’Institut d’Astrofísica de Canàries i especialitzada en l’estudi dels cossos menors del sistema solar; de Susana Fernández, psicòloga de la sobreprotecció i especialitzada en donar suport a les famílies en temes relacionats amb l’educació infantil; amb Christian García, periodista i comunicador, que després d’una llarga trajectòria va haver de replantejar la seva carrera a causa de la seva discapacitat visual; i amb Jordi Gràcia, comunicador nascut amb el do de la paraula i que a través d’un viatge constructiu va reformular la seva carrer professional per dedicar-se al món dels discursos i del coaching.

El TEDxIgualada 2023 tindrà lloc el proper dissabte dia 21 d’octubre al Teatre Municipal de l’Ateneu d’Igualada i a partir del mes de setembre es posaran a la venda les entrades.

Què és TED?

És una organització no lucrativa dedicada a la difusió d’idees, generalment en forma de xerrades curtes i potents. Es va iniciar el 1984 com una conferència on van convergir Tecnologia, Entreteniment i Disseny, i en l’actualitat cobreix gairebé tots els temes – des de la cultura, l’art o la ciència als negocis o els problemes mundials – en més de 100 idiomes.

Què és TEDx?

TEDx és una iniciativa de TED amb l’ànim de promoure l’esperit de la seva missió de promoure i divulgar “idees que val la pena difondre”. TEDx és un programa de conferències, organitzades de manera independent i voluntària, que permeten gaudir d’una experiència similar a les conferències TED en comunitats locals d’arreu del món.

Què és TEDxIgualada?

TEDxIgualada vol mostrar idees potents i actuacions excepcionals per influir positivament en el nostre entorn. TEDxIgualada pretén promoure l’aprenentatge, la inspiració i el debat al voltant de temes rellevants, propers i d’actualitat.

TEDxIgualada

Inscriu-te per estar al dia de les activitats de TEDxIgualada, venda entrades i més. Només informació rellevant.

T'hi has inscrit correctament. Fins aviat!