TEDxIgualada vol promoure ponents estudiants en col·laboració amb els centres educatius

maig 18, 2024

TEDxIgualada convida a tots els centres educatius a unir-se al programa TED-Ed Student Talks adreçat a estudiants de 6-18 anys per aprendre a expressar les seves idees amb passió i convicció.
TEDxIgualada convidada a la I Talent Talks de INS Pere Vives Vich de presentació oberta de Treballs de Recerca

Igualada, 17 de maig de 2024 – TEDxIgualada, en el context de la primera edició Talent Talks de presentació oberta dels projectes TdR organitzada per l’IES Pere Vives Vich, va encoratjar el col·lectiu educatiu a liderar el programa TED-Ed Student Talks per introduir el format de xerrades curtes de TED entre els estudiants de 6 a 18 anys. Amb aquest programa de TED els alumnes aprenen a compartir les seves idees innovadores i inspiradores a través d’un recorregut lectiu que pot liderar qualsevol centre educatiu del territori. Amb aquesta iniciativa, TEDxIgualada busca promoure la confiança, el pensament crític i la innovació entre els joves per catalitzar canvis significatius a la nostra comunitat.

TEDxIgualada convida a tots els centres educatius, siguin públics o privats, reglats o no reglats, a unir-se al programa TED-Ed Student Talks per obtenir tots els recursos didàctics que facilita la plataforma TED perquè els estudiants aprenguin a expressar les seves idees amb passió i convicció. El programa TED-Ed Student Talks ofereix als centres educatius materials per incorporar al currículum acadèmic de l’alumnat per treballar sobre el descobriment, el desenvolupament i la compartició d’idees, una oportunitat per als joves per compartir les seves experiències i pensaments i arribar a una audiència més gran per inspirar els altres amb les seves visions.

“Amb aquesta iniciativa, volem fomentar la participació activa dels estudiants en la creació de canvis positius a la nostra comunitat. Estem buscant veus fresques i perspectives úniques que puguin inspirar a tots nosaltres a pensar de manera diferent i buscar solucions innovadores als reptes que ens envolten”, va dir en Jordi Solà llicenciatari de TEDxIgualada.

TEDxIgualada ofereix tot el suport i l’altaveu per als centres educatius interessats a participar en el programa per garantir que les veus dels estudiants siguin escoltades i valorades sobre l’escenari de l’esdeveniment de TEDxIgualada.

Els interessats poden presentar la seva candidatura al programa TED-Ed Student Talks posant-se en contacte amb TEDxIgualada a través del seu web oficial www.tedxigualada.com/student-talks. El termini per a les inscripcions està obert tot l’any i la concessió de llicències es realitza el primer d’abril, el primer d’agost i el primer de desembre segons l’interès del centre en desplegar el programa i tallers entre el seu alumnat. Poden sol·licitar-ho docents majors de 21 anys que treballin amb estudiants de 6 a 18 anys en una aula, escola, entorn extraescolar o organització juvenil/educativa.

Unir-se al programa TED-Ed Student Talks és una oportunitat emocionant per als estudiants de la nostra comunitat per compartir les seves idees, connectar amb altres joves i inspirar a tots a crear un futur millor.

Durant la sessió 4 alumnes ponents van exposar sobre la coneguda catifa vermella els seus Treballs de Recerca:

 • Laia CastellsVideo
  Estudi de la ciència i la tecnologia que hi ha al darrere de l’il·lusionisme
 • Paula HernandoVideo
  Estudi experimental de la inducció de senescència en el melanoma
 • Marta AgullóVideo
  El cos com a espai de conflicte, (de)construcció i lluita
 • Ivet TorraVideo
  La neurociència aplicada a l’aprenentatge de llengües amb l’objectiu final de l’adquisició

Videos de les xerrades (facilitats per l’INS Pere Vives Vich)

I Talent Talks
Imatges de l’esdeveniment

Què és TED?

És una organització no lucrativa dedicada a la difusió d’idees, generalment en forma de xerrades curtes i potents. Es va iniciar el 1984 com una conferència on van convergir Tecnologia, Entreteniment i Disseny, i en l’actualitat cobreix gairebé tots els temes – des de la cultura, l’art o la ciència als negocis o els problemes mundials – en més de 100 idiomes.

Què és TEDx?

TEDx és una iniciativa de TED amb l’ànim de promoure l’esperit de la seva missió de promoure i divulgar “idees que val la pena difondre”. TEDx és un programa de conferències, organitzades de manera independent i voluntària, que permeten gaudir d’una experiència similar a les conferències TED en comunitats locals d’arreu del món.

Què és TEDxIgualada?

TEDxIgualada vol mostrar idees potents i actuacions excepcionals per influir positivament en el nostre entorn. TEDxIgualada pretén promoure l’aprenentatge, la inspiració i el debat al voltant de temes rellevants, propers i d’actualitat.

TEDxIgualada

Inscriu-te per estar al dia de les activitats de TEDxIgualada, venda entrades i més. Només informació rellevant.

T'hi has inscrit correctament. Fins aviat!